Medlemsnyttan ökar när Mellanskog höjer virkespriserna

  Den fortsatt stora efterfrågan från Mellanskogs industrikunder på virkesråvara gör att vi höjer priserna till våra medlemmar. De nya priserna gäller för massaved, timmer och bränsleved.

– Ökade försäljningspriser gentemot industrin gör att Mellanskog kan genomföra en bred prishöjning på medlemmars virke. Det är rekordnivåer på virke vi ser nu, vilket ökar lönsamheten för våra skogsägare, säger vd Fredrik Munter.

Mellanskogs nya prislistor gäller kontrakt tecknade från och med den 17 april 2023 och innebär följande;

  • Nytt grundpris på barrmassaved: 465 kr/m³fub
  • Nytt grundpris för björkmassaved: 505 kr/m³fub
  • Nytt pris på bränsleved: 350 kr/m³fub
  • Priset på tall- och grantimmer höjs med 30-60 kr/m³fub beroende på trädslag och geografi. Störst är höjningen inom området Uppland-Västmanland-Norra Örebro.

Transportavdrag för lövmassaved tas bort

Den fortsatt ansträngda energisituationen i Europa medför stor efterfrågan på lövmassaved i alla Mellanskogs geografier. Det transportavdrag som hittills har funnits för lövmassaved i delar av Mellanskogs geografi tas nu bort.

Virkespriser på en hög och stabil nivå är en del av Mellanskogs medlemsnytta. Mellanskog äger halva träindustriföretaget Setra Group och har som ekonomisk förening möjlighet att lämna både ränta på medlemmarnas insatskapital och efterlikvid på levererat virke.

Läs mer om medlemsnyttan här.
Läs om hur Mellanskog bidrar till ett lönsamt skogsbruk här.