Om webbplatsen och kakor

Mellanskog.se är byggd för att vara användbar för så många som möjligt. Webbplatsen är responsiv och anpassad för att fungera på både datorskärmar som surfplattor och mobiltelefoner.

För att skydda din information använder webbplatsen https. Detta innebär att trafiken mellan webbservern och din webbläsare är krypterad. Av säkerhetsskäl så är SSL 3 och äldre versioner avstängda eftersom de inte längre anses vara säkra.

Så här hittar du på mellanskog.se

Vi vill att du som besökare ska få svar och hitta snabbt. Här beskriver vi kort hur du når den information som intresserar dig.

Sökfunktion

Om du vet vad du letar efter kan vår sökfunktion vara ett bra alternativ. Den hittar du viakikare, illustrerad bild förstoringsglaset längst upp i högra hörnet på alla sidor. I mobil och läsplattor finns sökrutan alltid tillgänglig i menyn. Skriv in ett eller flera ord i sökfältet och tryck sedan på förstoringsglaset.

Spårmärkning (brödsmulor)

Vi använder oss av spårmärkning för att göra det enklare för dig att navigera på mellanskog.se. Spårmärkningen visas längst upp på varje sida, ovanför sidrubriken. De gråsvarta länkarna går att klicka på om du vill backa bakåt.

Kontakta Mellanskog

På mellanskog.se kan du hitta information om kontaktuppgifter via ingången Kontakt. Under kontaktsidan finns olika undersidor med information beroende på vem du vill komma i kontakt med. Här finner du också adressuppgifter till ditt virkesområde.

Medlemswebben

Som skogsägare har du möjlighet att logga in på medlemswebben med ditt personliga lösenord eller BankID. Där kan du se aktuell information om din verksamhet, kontaktuppgifter till din skogsinspektor, dina fakturor och avtal, din skog och mycket mer.

Foton på webbplatsen

Bilderna på webbplatsen får endast användas av Mellanskog om inget annat står angivet.

Kakor

Vår webbplats använder sig av kakor (cookies) för att leverera viktiga funktioner och förbättra användarupplevelsen.

Kakor är små textfiler som lagras på besökarens dator och innehåller information. Det finns två typer pil mitt i prick på piltavla, illustrerad bildav kakor:

  • Varaktiga kakor är en fil som sparas på besökarens dator som ligger kvar tills varaktighetstiden går ut. Den används t.ex. för att anpassa webbplatsen till besökarens önskemål och intressen. De försvinner tidigare om besökaren väljer att rensa bort kakor från webbläsaren.
  • Sessionskakor lagras temporärt i besökarens dators minne tills besökaren stänger sin webbläsare.

Kakor som används på mellanskog.se

wordpress_test_cookie
Detta är en permanent kaka från webbpubliceringsverktyget WordPress som används för att veta om besökaren tagit del av informationen om kakor och stängt rutan om kakor. Kakan förfaller två år från det att den sattes eller senast uppdaterades.

_ga, _gid, _gat_gtag_UA_20546901-1, __utma, __utmb, __utmc, __utmt, __utmz
Permanenta tredjepartskakor som används av webbanalysverktyget Google Analytics för att samla statistik om vilka områden på vår webbplats som får flest besök. Denna information används till att förbättra innehållet på vår webbplats och göra det enklare för besökaren att använda webbplatsen. Kakan innehåller ingen personlig information. Vissa kakor upphör att gälla när sessionen avslutas men de flesta stannar kvar i din dator i upp till två år.

username
Permanent kaka som användas för att se om en användare är eller har varit inloggad på medlemswebben. Används bl.a. för att kunna visa upp den personliga skogsinspektorn. Kakan innehåller ingen personlig information. Kakan upphör efter 100 dagar.

mellanskog.auth_token
Tillfällig kaka som används för att hämta och lagra uppgifter om den inloggade användaren. Kakan upphör när man stänger webbläsaren.

pono
Kaka som användas för att hämta och lagra uppgifter om den inloggade användaren. Kakan upphör när man stänger webbläsaren.

bid_1_password_protected_auth
Kaka som används av WordPress pluginet Lösenordsskyddat. Kakan innehåller ingen personlig information och upphör när webbläsaren stängs om inte rutan ”Kom ihåg mig” är ikryssad.

lastAccessFolder_https://www.mellanskog.se, lastStatusTree_https://www.mellanskog.se, #attachment-filterhttps://www.mellanskog.se
Tillfälliga kakor som används av WordPress pluginet WP Media folder. Kakorna innehåller ingen personlig information. Lagras ett år.

PHPSESSID
Detta är en sessions-kaka med en tillfällig identitetskod som webbapplikationsservern använder för att hålla reda på vilka förfrågningar mot webbplatsen som hör ihop med en viss besökare (webbläsare, klient). Kakan krävs för att webbplatsen ska fungera och skapas automatiskt. Informationen som sparas innehåller inte några personuppgifter och används inte för att registrera vilka webbplatser eller sidor du besöker. Kakan förfaller när du stänger webbläsaren.

ApplicationGatewayAffinity, WAAK_HAG, WASID_HAG, __hstc, __lotl, __lotr, __qca, _ga, _gcl_au, _lo_uid, _lo_v, hubspotutk
Permanenta tredjepartskakor som används av NexusGroup för inloggning med BankID. Kakan innehåller ingen personlig information. Vissa kakor upphör att gälla när sessionen avslutas men flera stannar kvar i din dator i upp till två år.

Stänga av kakor

Om du inte accepterar att webbplatsen använder kakor kan du neka användningen och lagring av kakor genom att välja vissa inställningar på din webbläsare.

  • Internet Explorer – inställningar med kakor hanteras under menyn Verktyg, Internetalternativ, klicka på fliken Sekretess. Under Avancerat väljer du hur du vill hantera kakor.
  • Firefox – inställningarna med kakor hanteras under menyn Verktyg, Inställningar och fliken Sekretess Kakor.
  • Chrome – Inställningar med kakor hanteras under menyn Inställningar, Visa avancerade inställningar, Sekretess och Innehållsinställningar.

Mer information om kakor

PTS (Post- och telestyrelsen) är den myndighet som bevakar områdena elektronisk kommunikation och post i Sverige. Vill du veta mer om kakor kan du besöka ”Frågor och svar om kakor för dig som använder internet” på PTS webbplats.