Stärkt medlemsnytta genom bred prishöjning

Mellanskog genomför en bred prishöjning på timmer, massaved, bränsleved och grot från och med 1 februari 2024. Fortsatt hög efterfrågan på Mellanskogs skogsråvara ligger bakom justeringen.

– De senaste åren har efterfrågan på den skogsråvara Mellanskog erbjuder varit stor och fortsätter in i 2024. Prishöjningen bidrar till ett aktivt skogsbruk hos våra medlemmar och stärker värdet på deras skogar, säger Fredrik Munter, Mellanskogs vd.

Justeringen innebär:
• Timmer: höjning med 50 kr/m³fub
• Massaved: höjning med 35 kr/m³fubför barrmassaved till 500 kr/m³fub, höjning med 25 kr för björkmassaved till 530 kr/m³fub.
• Bränsleved: höjning med 25 kr/m³fub till 405 kr/m³fub
• Grot: höjning med 15 kr/m³s till 145 kr/m³s

Premie för större kontrakt dubbleras

Mellanskog ökar också betalningen för större avverkningar genom att dubblera premien för kontrakt över 1000 m³fub. Premiens storlek avgörs av totalvolymen i kontraktet och premie betalas på inmätt timmervolym.

Här hittar du Mellanskogs aktuella premier och prislistor.


Virkespriser på en hög och stabil nivå är en del av Mellanskogs medlemsnytta. Mellanskog äger halva träindustriföretaget Setra Group och har som ekonomisk förening möjlighet att lämna både ränta på medlemmarnas insatskapital och efterlikvid på levererat virke.

Läs mer om medlemsnyttan här.

Fredrik Munter, vd Mellanskog

Fredrik Munter, vd Mellanskog