Mellanskog genomför bred prishöjning

Konjunkturen på virkesmarknaden fortsätter att vara stark och efterfrågan är stabil eller stigande på samtliga sortiment. Mellanskog genomför därför en prishöjning på timmer, massaved och bränslesortiment.

– Vi lever i en osäker tid där traditionella virkesflöden utmanas och kostnadsinflation anstränger samhället. Efterfrågan på hållbart producerad råvara är fortsatt stark vilket ger Mellanskog möjligheten att genomföra en bred prishöjning och säkerställa lönsamheten för skogsägaren säger Fredrik Munter, vd för Mellanskog

Mellanskogs nya prislistor gäller kontrakt tecknade från och 20:e maj 2022 och innebär följande;

  • Nya grundpriser för massaved inom hela Mellanskogs verksamhetsområde; barrmassaved 325 kr/m³fub och björkmassaved 325 kr/m³fub.
  • Grundpriset på tall- och grantimmer höjs med ca 60 kr/m³to i hela Mellanskogs verksamhetsområde.
  • För bränsleved gäller nytt pris inom hela geografin: 200 kr/m³fub. Prisjusteringen innebär att prisreduceringen på bränsleved i områden med stora granbarkborreangrepp tas bort.
  • Priset på GROT höjs med 15 kr/m³s i alla geografier.

Virkespriser på en hög och stabil nivå är en del av Mellanskogs medlemsnytta. Mellanskog äger halva träindustriföretaget Setra Group och har som ekonomisk förening möjlighet att lämna både ränta på medlemmarnas insatskapital och efterlikvid på levererat virke.

Läs mer om medlemsnyttan här.