Mellanskog föreslår vinstutdelning på 36 miljoner kronor

Mellanskogs styrelse har idag fattat beslut om att föreslå en vinstutdelning omfattande totalt nästan 36 miljoner kronor. Utdelningen kommer att fördelas genom ränta på insatskapitalet (5,9 Mkr) samt värdet på levererat virke under 2019 (30 Mkr).

Mellanskogs ordinarie stämma i maj 2020 valde att skjuta upp en eventuell värdeöverföring för 2019 med anledning av det osäkra omvärldsläget kopplat till den pågående coronapandemin.

Styrelsen har nu beslutat att framlägga sitt förslag om vinstutdelning till en extra föreningsstämma som kommer att äga rum den 4:e november, via en digital plattform.

– Det är väldigt glädjande att konstatera att utvecklingen under året har varit stabil. Styrelsen bedömer att verksamheten även under resterande del av året kommer att löpa på i samma riktning. Prövad mot försiktighetsprincipen i lagen om ekonomiska föreningar är vinstutdelning därför rimlig, säger Karin Perers.

Om stämman fattar ett beslut i enlighet med styrelsens förslag kommer utdelningen att komma medlemmarna till del under andra halvan av november.

Handlingar till den extra föreningsstämman kan du läsa här:
Stämmohandlingar 4 november 2020

För mer information kontakta:
Karin Perers, ordförande Mellanskog
070-568 08 30

Marie Wickberg, kommunikationschef på Mellanskog
010-482 80 42
marie.wickberg@mellanskog.se