Mellanskog deltar även i årets svärmningsövervakning

Nils-Gunnar Mattsson sätter upp sina fällor i skogen utanför Sättraby, norr om Norrtälje.

Under 2021 samverkar Mellanskog tillsammans med Skogsstyrelsen, Södra skogsägarna, Hushållningssällskapet samt Stora Enso i fällövervakningsprojektet för att hålla koll på granbarkborrens svärmning. Totalt har vi tillsammans fällor på 67 orter i hela landet. Svärmningsövervakningen är en del av samverkansprojektet Stoppa borrarna.

Fångstresultaten från övervakningsfällorna kommer att presenteras på Mellanskogs hemsida samt hos Skogsstyrelsen från och med vecka 17 till och med vecka 36.

– Mellanskog fortsätter att prioritera granbarkborrefrågan och med hjälp av våra medlemmar genomförs fällövervakningen. Fällorna ger oss en bra bas för att kunna följa granbarkborrens utveckling samt hur det ser ut i olika delar av vårt område, säger Kristin Warngren, ansvarig för svärmningsövervakningen på Mellanskog.

Vill du följa svärmningarna? Besök Mellanskogs eller Skogsstyrelsens hemsida för färsk statistik. Passa även på att besöka vår hemsida där vi samlat vanliga frågor och svar om granbarkborren.

Länk till Mellanskogs granbarkborresida.
Länk till Stoppa borrarnas projektsida.