Höjda virkespriser stärker Mellanskogs medlemsnytta

Nu får Mellanskogs medlemmar mer betalt för virket. Tall- och grantimmer höjs med 40 kr/m³fub för kontrakt tecknade från och med den 15 juni 2023. Även grotpriset höjs med 30 kr/m³s. Det nya priset för grot är 130 kr/m³s och gäller för leveranser från och med den 15 juni.

– Att skapa nytta för medlemmar är vår viktigaste prioritering. Efterfrågan på virkesråvara från Mellansverige fortsätter vara stor och med prishöjningen kan vi ytterligare stärka skogsgårdens lönsamhet och nyttan med att vara medlem i Mellanskog, säger Fredrik Munter, vd för Mellanskog.

Mer betalt vid slutavverkning

Fram till 15 september får Mellanskogs medlemmar en extra premie om 40 kr/m³fub vid tecknande av kontrakt för slutavverkning som är tillgängliga att köra på barmark. Premien gäller alla rundvirkessortiment.

– Sågverken är angelägna om att säkra råvarutillgången inför hösten, med en tillfällig premie vill vi uppmuntra slutavverkning och stärka vårt rotstående lager, säger Fredrik Munter, Mellanskogs vd.

Virkespriser på en hög och stabil nivå är en del av Mellanskogs medlemsnytta. Mellanskog äger halva träindustriföretaget Setra Group och har som ekonomisk förening möjlighet att lämna både ränta på medlemmarnas insatskapital och efterlikvid på levererat virke.

Läs mer om medlemsnyttan här.