Nu får medlemmar mer betalt för timmer och bränsleved

Mellanskog genomför en prishöjning på timmer och bränsleved i hela Mellanskogs geografi från och med 1 december 2023. Justeringen innebär en höjning av timmerpriset med 50 kr/m³fub på tall och 70 kr/m³fub på gran samt höjt pris på bränsleved med 30 kr/m³fub till 380 kr/m³fub.

Höjningen är möjlig tack vare stor efterfrågan på både timmer och biobränsle och är en del av vår strategi att kontinuerligt stärka fördelarna med ett medlemskap i föreningen, säger Fredrik Munter, Mellanskogs vd.

Nytt måttslag i timmerprislista och premie

Mellanskogs prissättning ska vara transparent, enkel och rättvis. En förändring i den nya timmerprislistan är att den presenteras i måttslaget m3fub. Samma förändring genomförs på samtliga premier till skogsägaren. Förändringen genomförs eftersom sågverkens teknik för att mäta timmerstockar i m3fub har förbättrats och att ett enhetligt måttslag för alla sortiment gör prislistorna lättare att förstå och jämföra.

En förenkling i Mellanskogs prislistor ska dessutom göra det lättare för dig att hitta priset som ligger till grund för avtalet. Här hittar du Mellanskogs gällande prislistor.

Premie upphör

Kontrakteringspremien för slutavverkning som gällt alla rundvirkessortiment och som varit aktiv sedan 15 juni upphör 30 november 2023.

Virkespriser på en hög och stabil nivå är en del av Mellanskogs medlemsnytta. Mellanskog äger halva träindustriföretaget Setra Group och har som ekonomisk förening möjlighet att lämna både ränta på medlemmarnas insatskapital och efterlikvid på levererat virke.

Läs mer om medlemsnyttan här.