Mellanskogs föreningsstämma genomförs digitalt

Mellanskogs föreningsstämma genomförs digitalt

Mellanskogs föreningsstyrelse fattade i dag beslutet att föreningsstämman genomförs planenligt 14 maj 2020. Med hänsyn taget till omvärldsläget genomförs stämman digitalt. Samtidigt fattade styrelsen beslutet att med hänsyn till det osäkra omvärldsläget inte föreslå stämman utbetalning av efterlikvid och ränta på insatskapital. Istället föreslås att styrelsen ges mandat att lyfta frågan om utdelning till medlemmarna igen, senare under året.

Karin Perers, ordförande i Mellanskog säger: ”Mellanskog har gjort ett historiskt starkt resultat 2019 och har haft en bra ekonomisk utveckling under de första månaderna 2020. Föreningen står stark och har nu en god ekonomisk ställning och ett eget kapital som gör Mellanskog väl rustat inför framtiden. Den världsomfattande spridningen av coronaviruset innebär en osäkerhet kring utvecklingen av den globala ekonomin och konsekvenserna för svensk skogsnäring av historiska mått. Mellanskogs styrelse och Iedning har följt utvecklingen noga den senaste tiden. I nuläget är det mycket svårt att bedöma kommande utveckling på ett säkert sätt. I det otydliga världsläge som råder vill föreningsstyrelsen ge vår förening och därmed våra medlemmar de bästa förutsättningar att fortsatt vara starka när omvärldsläget klarnat och corononapandemin klingat av.”

Mellanskogs föreningsstämma genomförs planenligt 14 maj 2020. I år genomförs stämman digitalt där presidiet leder mötet från Mellanskogs huvudkontor i Uppsala och fullmäktige deltar på distans.