Mellanskog topp 10, när studenterna får välja

I februari kunde vi dela med oss av den glädjande nyheten att Mellanskog blivit utsett till ett av Sveriges Karriärföretag 2023. Nu kan vi ytterligare stoltsera med en fin utmärkelse då Sveriges studerande högskoleingenjörer röstat fram oss som topp 10 attraktiv arbetsgivare bland årets Karriärföretag.

Hela 3 856 studenter från 28 universitet och högskolor tyckte till och Mellanskog kom topp 10 med en motivering som tar upp både fina karriärmöjligheter och en trivsam företagskultur.

– Den här utmärkelsen är extra rolig att förtjäna då den bekräftar att vi lyckats förmedla vilka Mellanskog är och vilka möjligheter vi erbjuder våra medarbetare. Vi hoppas detta ska skapa nyfikenhet hos studenter över hela Sverige, säger Åsa Holmstrand, HR-chef på Mellanskog.

Juryns motivering lyder:

”Mellanskog är en nytänkande och spännande arbetsgivare som har ett gediget employer branding arbete. Med många utvecklings- och karriärmöjligheter för såväl studenter, young professionals och seniora medarbetare finns det en plats här för alla. Det finns en varm och trivsam företagskultur och att Mellanskog värdesätter sina medarbetare lyser igenom i deras kommunikation. En mycket inspirerande arbetsgivare.”

Juryn nämner särskilt den trivsamma företagskulturen och omtanken för sina medarbetare.

– På Mellanskog har vi ett genuint engagemang för familjeskogsbruket och våra enskilda medlemmar. Känslan av att arbeta för ett högre syfte binder oss samman och skapar en gemensam grund. Här bryr vi oss mindre om titlar och mer om varandra. Vi tar hand om skogen tillsammans, avslutar Åsa.

Nyfiken på en karriär på Mellanskog?

Vad roligt! Besök vår karriärwebb och se vad vi erbjuder våra medarbetare och läs även mer om några av oss som jobbar här. Där kan du också hitta information om vårt aspirantprogram, praktikplatser, sommarjobb, stipendium och examensjobb. Läs mer här.

Om Karriärföretagen

Karriärföretagen riktar sig till studenter och unga talanger som nyligen tagit klivet ut i arbetslivet. Sedan 2011 presenterar Karriärföretagen årligen en lista med Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Initialt krävs det att arbetsgivaren lever upp till ett antal grundkriterier och passerar en urvalsprocess. Därefter väljer en välmeriterad jury ut de slutgiltiga arbetsgivarna som får lov att kalla sig Karriärföretag under ett år. Utmärkelsen ges till arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för unga talanger.

Läs mer om Karriärföretagen och topp 10-listan här:
Topp 10 arbetsgivare