Mellanskog breddar sitt erbjudande av tjänster

Skogsägarföreningen Mellanskog startar ekonomisk- och juridisk rådgivning. Det är en helt ny enhet inom organisationen och tjänsten erbjuds både till medlemmar samt till andra privata skogsägare. Mellanskog har den senaste tiden välkomnat en grupp seniora ekonomer och jurister som ska arbeta dedikerat på den nya enheten. 

– Som skogsägarförening är vi alltid engagerade i att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för våra medlemmar. Genom att introducera rådgivning inom ekonomi, juridik och fastighet tar vi ytterligare ett stort och viktigt steg i strategin att bredda vårt tjänsteerbjudande till medlemmar och erbjuder nu ett ännu mer heltäckande stöd för skogsägaren, säger Fredrik Munter vd Mellanskog.

Att äga skog handlar om mycket mer än god skogsvård. Därför har nu Mellanskog breddat sitt utbud av rådgivning till att också inkludera ekonomi, juridik och fastighet. På så vis erbjuds stöd inom en betydligt större del av skogsägandet. Det kan röra sig om rådgivning kring ekonomi och skatt, fastighetsöverlåtelser samt intrång. Eftersom skog ofta ägs i generationer inom samma familj, finns även jurister specialiserade på familjejuridik. De ska framför allt kunna hjälpa till i frågor som rör generationsskiften, testamenten och arv.

– Vi är både stolta och glada att vi har kunnat attrahera några av branschens bästa och mest erfarna kollegor att ta steget över och börja arbeta med oss. Förutom att vi vill att vår rådgivning ska vara marknadsledande finns en tydlig fördel med att ha den skogliga och den ekonomisk-juridiska rådgivningen samlad i en och samma organisation. Tillsammans kan vi erbjuda en bred flora av tjänster för att hjälpa skogsägarna under hela livscykeln i med och motgång, säger Joakim Frithiof, chef ekonomisk och juridisk rådgivning.

Läs mer på mellanskog.se/ejr

Ytterligare information lämnas av:
Fredrik Munter, vd Mellanskog
010-482 80 01

Anna Ramstedt, kommunikationschef Mellanskog
010-482 80 30


Om Mellanskog
Mellanskog är en skogsägarförening med verksamhetsområde från Gotland i söder till Härjedalen i norr. Vi är en kooperation och ägs av 27 600 medlemmar. Vår vision är starkare skogsägare och rikare skogar. Det skapar vi bland annat genom att arbeta för höga virkespriser. Vi arbetar också näringspolitiskt för att stärka skogsägarnas ägande- och brukanderätt. Vi vill att skogarna som lämnas till nästa generation ska vara ännu bättre än de skogar vi själv brukar.