Fredrik Munter ny Vd för Mellanskog

Fredrik Munter ny Vd för Mellanskog

Fredrik Munter har utsetts till ny Vd för Mellanskog. Fredrik är 44 år, utbildad jägmästare och kommer senast från en tjänst som regionchef för Holmens region syd.

Efter Mellanskogs mycket positiva utveckling under ledning av Vd Sture Karlsson, har styrelsen rekryterat en Vd som tar vid med fortsatt fokus på tillväxt för både skogsgårdar och förening.

– Fredrik har som chef inom skogsnäringen gjort sig känd som en entusiastisk och tydlig ledare. Analytiskt och målmedvetet har han lett stora förändrings- och utvecklingsarbeten och framgångsrikt motiverat sina medarbetare till att stärka konkurrenskraft och lönsamhet, säger ordförande Karin Perers

Sporrad av föreningens drivkraft och värdegrund

Fredrik Munter är sporrad av den ekonomiska föreningens drivkrafter och värdegrund, han får nu uppdraget att ytterligare stärka Mellanskogs attraktivitet och förmåga att möta framtidens utmaningar. Fredrik Munter har en lång bakgrund inom Holmen skog, de senaste åren som regionchef, tidigare som distriktschef. Han har också arbetat som skogsvårdschef på Stora Enso. Fredrik Munter kommer att efterträda nuvarande Vd Sture Karlsson 15:e juni.

– Mellanskog har ett viktigt uppdrag i att skapa förutsättningar för ett enkelt och lönsamt skogsägande. Jag är imponerad av Mellanskogs utveckling de senaste åren och ser med glädje fram emot att få vara en del av den fortsatta resan tillsammans med föreningens kunniga personal och engagerade medlemmar, säger Fredrik Munter.

För mer information kontakta:

Fredrik Munter
070-584 84 99
Karin Perers, ordförande Mellanskog.
070-568 08 30
Marie Wickberg, Kommunikationschef Mellanskog
073-907 17 72