Skogsdag på temat “EU och skogen” och invigning av vattenslinga

Skogsdag på temat “EU och skogen” och invigning av vattenslinga
Örebro

Datum: 12 april 2024

Tid: 14:00 - 16:30

Plats: Tycke, söder om Vretstorp

Medarrangör: Skogsdagen är ett samarrangemang med LRF Örebro och Mellanskog

Varmt välkommen på skogsdag med temat "Skogen och EU" och invigning av den nya vattenslingan i projektet Grip on Life. Drop-in mellan 14:00-16:30, välkommen när det passar dig bäst!

EU och skogen
På plats finns bland annat Marie Wickberg, hållbarhetschef på Mellanskog, och Mia Crawford, ansvarig för EU- och internationella frågor på LRF Skogsägarna. Klockan 15:00 kommer de ha ett dialogsamtal om skogen och EU.
Den 6-9 juni är det val till EU-parlamentet, passa på att lära dig mer om hur besluten i Bryssel påverkar dig som skogsägare.

Lär dig om skogens vatten
Under hela eftermiddagen kan du ta en promenad längs vår nya vattenslinga (0,5 km) och lära dig mer om kantzoner, beskuggning, slamtransport, överfarter med mera. För barnen kommer det finnas möjlighet att titta efter spännande små djur med vattenkikare! Skogsstyrelsen finns på plats och informerar om återvätnig i skogslandskapet och våra skogliga rådgivare i Örebroområdet finns såklart med, så kom och ställ frågor och lär dig mer om skogens vatten!

Vi bjuder på korv med bröd och kaffe.

Ta med hela familjen och grannen också, känn er varmt välkomna!

Vägbeskrivning:
Vi håller till ca 2 km söder om Vretstorp, i Tycke, längs med Askersundsvägen 517. Det kommer vara skyltat från Askersundsvägen.

——————

Under våra fysiska träffar kan det hända att fotografier/video tas som senare kan användas i Mellanskogs marknadsföring på främst (men inte uteslutande) sociala medier. Vänligen kontakta någon ansvarig under evenemanget om du inte vill medverka på bild/video. Tack!

Många platser kvar
Flertal platser kvar
Fåtal platser kvar
Mycket få platser kvar
Det går inte längre att anmäla sig till detta evenemang då sista anmälningsdatum har passerat.
Evenemanget är fullbokat.