Vi tar hand om skogen tillsammans.

Vi förädlar, vi föryngrar, vi ställer om. Vi tar hand om skogen för en grönare framtid. För rikare skogar. För starkare skogsägare.

Vi gör skillnad varje dag.

Vårt arbete har en verklig mening. Vi får påverka och bidra till ett hållbart, fritt och lönsamt sätt att äga och bruka skog. Tillsammans med våra medlemmar tar vi hand om skogen för framtida generationer.

Vi ser framtiden i skogen.

Hos oss växer idéer och vi har en stark vilja att hela tiden bli bättre. Vi utvecklas och använder digitaliseringens möjligheter för att skapa värde. Här blir du en del av förändringen för en mer hållbar framtid.

Vi lyckas tillsammans.

Vi tar inte bara hand om skogen, utan även om varandra. Bland det bästa med att jobba här är det höga engagemanget och styrkan i den gemensamma kunskapen och kompetensen.

En grönare framtid.

Vi planterar miljontals nya skogsplantor varje år på våra medlemmars marker. Tillväxten bidrar till att binda mer av atmosfärens koldioxid och ett bättre klimat.

Vi växer.

Vi har över 50 olika yrkesroller. Från virkestekniker till miljösamordnare eller webbredaktör. Här finns något för alla.

Balans i livet.

Alla som jobbar hos oss har chansen att få tillgång till en modern lägenhet i Järvsö Lodge. En plats för natur och äventyr eller att bara ta det lugnt och koppla av.

Möt några Mellanskogare:

...

“Det roligaste är att förverkliga en vision och göra skogsägaren nöjd, den känslan är svårslagen.”

Från sjukhusreceptionist till skoglig rådgivare

Isabelle bytte bana i livet för att få ett friare jobb med möjlighet att vara ute i naturen. Genom en skogskurs som sedan ledde vidare till skogsmästarutbildning så ger hon nu privata skogsägare anpassade råd om allt från avverkning till markberedning och plantering. Mycket av arbetet sker hemma hos medlemmarna, i någons kök eller skog. ”Mitt jobb är att ge anpassade råd utifrån varje skogsägares visioner.” Det kan vara många olika typer av råd om man följer en skog från en planta till ett vuxet träd. Att bygga relationer och knyta kontakter är det bästa med jobbet enligt Isabelle. ”Det är ett jätteroligt jobb om man är serviceinriktad för man får mycket uppskattning när det blir som skogsägaren tänkt sig.”

Namn: Isabelle Norrbelius
Roll: Skoglig rådgivare
Unikt med Mellanskog: Det finns en styrka i en stabil medlemsägd förening som funnits i över 100 år.

Från en dag i skogen till produktionsledaransvar

Viktor kom i kontakt med Mellanskog under studietiden. Då föräldrarna, som är skogsägare, skulle få besök av Mellanskogs skogliga rådgivare följde Viktor med. ”När jag fick se den skogliga rådgivarens roll på plats i skogen och hörde att de sökte fler så nappade jag.” Efter elva år på Mellanskog arbetar han idag som en spindel i nätet mellan rådgivare och entreprenörer. Det handlar om att bygga långsiktiga relationer och att alla ska känna sig som vinnare. ”Ska man ha en entreprenör som ska plantera två miljoner plantor på våren krävs det en dialog under hela året så att inget kommer som en överraskning.” Viktor är stolt över att jobba på uppdrag av skogsägarna och att få vara med och kvalitetssäkra när nya skogar ska planteras.

Namn: Viktor Svensson
Roll: Produktionsledare skogsvård
Bästa med Mellanskog: När man får vara tillsammans med kollegor ute i skogen en fin dag.

...

”Jag får vara med och skapa hållbara skogar för framtida generationer.”

...

”Det är inspirerande att få jobba tillsammans med så kompetenta kollegor.”

Från skogen i Japan till Västerås

Megumi kom till Sverige från Japan som utbytesstudent och valde efter några år att inrikta sig mot skog och skogsbruk. ”Jag ville lära mig hur man brukar skogen på rätt sätt och den kompetensen finns inom Mellanskog.” Tio år senare ansvarar hon idag för att rätt produkter i rätt mängd och till rätt kvalitet ska komma fram till kunderna i rätt tid. ”Vi är ju en skogsägarförening så vi har kunder åt två olika håll, men på marknadsavdelningen jobbar vi mest mot industrin.” Mycket av arbetet går ut på att samarbeta så att hela kedjan fungerar och att kunna planera, men samtidigt vara flexibel och snabbt styra om efter vädret eller andra förhållanden. Megumi är mest stolt över att få jobba med hållbara material som till exempel biobränsle, sågtimmer och massaved.

Namn: Megumi Shimizu Nilsson
Roll: Leveransledare
Unikt med Mellanskog: Att man jobbar nära skogen och skogsägarna och kan påverka.

Lediga jobb

Mellanskog växer och vi behöver hela tiden nya medarbetare som tar hand om skogen tillsammans med våra skogsägare och entreprenörer. Här hittar du alla våra lediga jobb just nu.

...

”Redan från min praktiktid så kände jag mig välkommen på arbetsplatsen.”
Mikaela Kilberg, produktionsledare planer

Alt text

”För mig är det viktigt att vi har en bra värdegrund att stå på och det har vi verkligen.”
Fredrik Staland, medlemschef

Alt text

”Via digitaliseringens möjligheter får jag bidra med att ta fram nya lösningar.”
Johan Malmqvist, IT-arkitekt

Mer om Mellanskog

JOBBA ÅT MELLANSKOG SOM SKOGSENTREPRENÖR

LEDIGA UPPDRAG