28 200 olika sätt att ta hand om skogen.

Vi jobbar långsiktigt och nära med unika objekt. Vi har den senaste tekniken och utvecklas tillsammans med våra entreprenörsföretag. Vi vill växa med de som växer och arbetar för en levande landsbygd.

...

””

Från skogsägare till entreprenör

Tobias gick i sin fars fotspår och började samarbeta med Mellanskog 2019. Pappa Lars har själv 35 års samverkan med Mellanskog under sitt bälte. De har båda testat på hur det var att köra för bolag men efter några år av stora trakter där man inte träffade en enda människa på flera månader kändes det mer lockande att köra för de privata skogsägarna igen. ”Det är roligare att köra mer varierat och mindre trakter. Skogsägarna är intresserade och kommer ofta och hälsar på och engagerar sig i skötseln. Det gör det också mer motiverande att anstränga sig det lilla extra."

Namn: Tobias Wallinder
Roll: Driver entreprenörföretag inom skog och lantbruk med sin bror Jonas och pappa Lars.
Bästa med Mellanskog: Det är roligt att jobba för Mellanskog. Skogsägarna engagerar sig i skötseln och samarbetet med rådgivarna är smidigt, det är raka puckar.

Varför vara entreprenör hos Mellanskog:

Vi värderar långsiktiga relationer.

Närheten till entreprenörerna är viktig för oss. Vi vet var vi har varandra och har en öppen dialog. När det behövs finns vi där och kan ta diskussioner på djupet.

Det ena objektet är inte det andra likt.

Hos oss blir det aldrig enformigt. Det finns en stor variation i hur våra medlemmar vill sköta skogen. Som entreprenör hos oss får man möta mycket olika människor och det blir mer personligt.

Alla ska känna sig som vinnare.

Vi tar inte bara hand om skogen, utan även om varandra. Så långt det är möjligt tar vi ansvar för lokal företagsamhet. För oss är det viktigt med en levande landsbygd.

Mellanskog växer inom skogsvården!

Mellanskog har tecknat ett långsiktigt förvaltningsavtal med Bergvik Skog öst som innebär att vi med start i januari 2025 kommer att förvalta skogsvården på ytterligare 360 000 ha skogsmark. För Mellanskogs del innebär det en spännande resa där vi under 2024 löpande ser över och utvecklar våra samarbeten med skogsvårdsentreprenörer runt om i Mellanskogs geografi. Är ni intresserade av att vara en del av vår växande resa? Skicka in en spontanansökan nedan!


Lediga uppdrag

Utan våra entreprenörer kan vi inte ta hand om skogen åt våra skogsägare och medlemmar. Här hittar du alla våra lediga uppdrag just nu.

...

”Vi ser fram emot att utöka vår kompetens inom vägförvaltning.”
Anna Furness, chef skogsförvaltning

Alt text

”Som totalentreprenör för Bergvik Skog Öst skogsvård skapas goda möjligheter.”
Erik Viklund, skogsvårdschef

Alt text

”Mellanskogs potential att erbjuda långsiktiga avverkningsuppdrag växer.”
Roger Johansson, virkeschef