Mellanskogsakademin: Det är kul att äga skog

Mellanskogsakademin: Det är kul att äga skog
Norra Värmland

Datum: 24 oktober 2022 - 31 oktober 2022

Tid: 18:00 - 21:00

Plats: Mellanskogs kontor Sunne, Rönna väg 19, 686 31 Sunne

Pris: 1200 kr (ex moms) för medlemmar och 2200 kr (ex moms) för ickemedlemmar.

Varför föreslår din skogliga rådgivare att det skall planteras 1 800 plantor på din tallmark? Varför ska du undvika att gallra efter att skogen blivit 18 meter? Vad är egentligen bäst gran, tall eller löv? Frågorna är många när man är en ovan eller blivande skogsägare, och det är helt ok! Om du vill lära dig mer om de grundläggande faktorerna som påverkar beslut kopplade till din skog är detta ett tillfälle för dig.

Vi träffas tre gånger inomhus och en gång i fält. Målet är att du ska skaffa dig grundläggande kunskaper och kunna vara mer delaktig i skötseln av din skog så att du kan skapa den skog du vill ha. Vi kommer hinna gå igenom de flesta begreppen kopplade till skog och mätning av skog. Du kommer också få grundläggande kunskap om vilka faktorer som påverkar när du ska göra val som markberedningsmetod, trädslag, plantantal, röjningstidpunkt osv hela vägen till tidpunkt för föryngringsavverkning. Under kursen kommer vi även gå igenom enklare ekonomiska frågor samt hur man kan planera sin skogsskötsel långsiktigt med hjälp av en skogsskötselplan.

Låter detta intressant? Välkommen att anmäla dig till vår grundkurs i skogsskötsel.

Kursen kostar 1200 kr (ex moms) för medlemmar och 2200 kr (ex moms) för ickemedlemmar. Du som vill anmäla en närstående eller ett barn eller barnbarn som ännu inte är medlem får familjerabatt (medlemspris).

Datum: Tre teoriträfffar, måndagar 24/10, 31/10 och 7/11, kl. 18-21. (Vill gruppen ha ledigt 31/10, när det är skollov, så kan vi skjuta på tillfällena en vecka.)
På första träffen sätter vi datum för dagen i fält gemensamt.

Kursledare: Agneta Persson och Britt-Marie Nordquist.
Kontakt Mellanskog: Kajsa Lander, kajsa.lander@mellanskog.se 070-340 39 97.

Anmälan: På denna sida senast den 19 oktober.

Välkommen med din anmälan!

Många platser kvar
Flertal platser kvar
Fåtal platser kvar
Mycket få platser kvar
Det går inte längre att anmäla sig till detta evenemang då sista anmälningsdatum har passerat.
Evenemanget är fullbokat.